About me

Even kennismaken

Ik werk momenteel nog steeds in het onderwijs. Ook al ben ik vanaf november 2020 officieel met pensioen, werken in het onderwijs is nog steeds mijn passie. Hoewel ik een hekel heb aan het woord passie is dit toch de beste omschrijving waarom ik nog steeds actief ben op de Nutsbasisschool in Voorschoten. Ik houd me vooral bezig met ICT-zaken, maar coördineer ook extra digitale begeleiding op lees- en spellinggebied bij jonge kinderen. Ik werk vanaf 2001 op deze geweldige school en vanaf november 2020 werk ik hier nog twee ochtenden.

Uit bovenstaande info begrijp je wel, dat ik nu volop de tijd heb om mij bezig te houden met twee grote hobby's, die ik uitstekend kan combineren. Genieten van de natuur (vooral van de vogels) in combinatie met fotografie. Super dat deze twee liefhebberijen zo goed te combinerenn zijn. Bepakt met rugzak, verrekijker, telescoop en camera trek ik erop uit. Alleen, maar ook vaak in verenigingsverband. Ik ben lid van tal van verenigingen, waaronder de vogelwerkgroep van de KNNV Leiden. Maar daarnaast ook lid van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer, Vogelbescherming en Sovon. Voor de laatste organisatie doe ik dit jaar voor de derde keer mee met "broedvogelmonitoring". BMP kort gezegd. Ik heb het genoegen om op het landgoed Duivenvoorde nabij Voorschoten de broedvogels in kaart te brengen. Wat een ongelofelijk mooi afwisselend gebied. Daarnaast kun je me ook vinden in De Nieuwe Driemanspolder, bij de Starrevaart, in de Ganzenhoek (Meijendel), bij Heidestein of in de Zevenhuizerpolder. Ben ook lid van tal van app-groepen. Dankzij deze sociale media blijf ik aardig op de hoogte van de vogelwaarnemingen om mij heen en deel ik graag mijn waarnemingen en foto's met anderen.

Ik woon in Leiden, ben al meer dan 45 jaar gelukkig getrouwd met Renée. Heb twee prachtige kinderen, Sander en Dorien. Mijn dochter Dorien is getrouwd met Bas en zij hebben samen twee geweldige kinderen, Amy en Emily. Sander gaat samen wonen met Judith, ze hebben net samen een nieuw huis gekocht. Kortom, ik ben opa van twee prachtige kleinkinderen en voel me gelukkig met de (klein)kinderen om mij heen. Wat geweldig om dat te kunnen zeggen.

Op deze website zal je veel linkjes vinden naar interessante websites op natuurgebied. Ook zal je namen tegen komen van personen die mij geïnspireerd hebben in de fotografie en de liefde voor de natuur. De foto's zijn uit eigen hand, maar als ik foto's of teksten van anderen gebruik, zal ik altijd een naamvermelding toevoegen. Ere wie ere toekomt.

Met veel zorg is deze site tot stand gekomen. Speciale dank gaat uit naar Mindert Aardema, die mij geweldig geadviseerd heeft bij het tot stand komen van deze website. Daarnaast ben ik heel blij met het webhostingbedrijf Versio, waar ik mijn website heb ondergebracht. Heb je suggesties voor verbetering van mijn website, dan graag even een mailtje naar artstaal@gmail.com.

Persoonlijke soortenlijst vogels

Waargenomen soorten Nederlandse vogels

0

Totaalscore soorten

Nederlandse vogels

0

Waargenomen soorten 2024

Stand van zaken 3 maart 2024

0

Broedvogelsoorten Duivenvoorde 2024

Telgebied BMP update 3 maart 2024

Studies

Close up

Close up fotografie van vooral vogels is voor mij echt de hoofdmoot. Niet eenvoudig, zeker niet als de birdies op grote afstand zitten. Maar heel veel fotograferen, goed luisteren naar tips van anderen, dan gaat het vast lukken.

Vogelvlucht

De keuze van mijn camera kwam zeker voort uit mijn wens om vogels ook te kunnen fotograferen tijdens hun vlucht. Hoe mooi is het, om een slobeend, kluut of een groep grutto's te fotograferen als ze vliegen. Dit manteltje laat ook zien hoe mooi ze zijn.

Landschapsfotografie

Hier ga ik me nog in verdiepen, het fotograferen van landschappen en stadsfotografie. Een hele andere tak van fotografie, ook hier ga ik mee aan de slag. Als inwoner van Leiden, kan ik natuurlijk me heerlijk uitleven in prachtige stadstaferelen.

Koolwitje

Leverkruid

Stadsreus op bezoek

Honingbij

Steenlibelle

Konijn

Duivenvoorde

Niet alleen vogels

Mijn interesse voor vogels zal je niet ontgaan zijn, maar mijn liefde voor de natuur is echt wel breder. Fop I. Brouwer wist het altijd zo mooi te zeggen, "alles wat leeft en groeit, ons altijd weer boeit. Kijken naar planten, insecten, paddenstoelen, libellen en ga zo maar door. Er is zoveel te zien en te horen in de natuur.

Om deze interesse te illustreren zal ik hier ook een aantal foto's plaatsen, waarop geen vogels staan afgebeeld. Deze plaatjes illustreren dat ik altijd om mij heen kijk met "groene ogen".

Wish-list

Deze vogels staan hoog op mijn verlanglijstje.